TR-EN
+ 90 (532) 111 3 555

Ev Mantısı Tarifi

ev mantısı
Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 300 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 baş sarmısak
  • Yarım kiloya yakın yoğurt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, pulbiber

Ev Mantısı Tarifi

  1. • Tepsiye unu dökün. Ortasına 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve fincanı su ekleyin. Hamuru iyice yoğurun. Bir kaba alıp üzerine temiz nemli bez örtüp bir saate yakın bekleyin.
  2. • Diğer tarafta kıymaya kuru soğanı rendeleyin. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı pul biber ve incecik kıydığınız maydanozu atıp karıştırın.
  3. • Hamurunuz dinlenince 5-6 parçaya bölün. Oklavayla arada un serperek ince şekilde açın. Yufkaları önce enine sonra boyuna iki parmak aralıklarla kesip ufak kareler elde edin.
  4. • Daha sonra kıyma harcından ufak parçalar alıp hamurların ortasına bırakın ve dört kenarından uçlarını birleştirin.
  5. • Hepsini unladığınız bir tepsiye koyun.
  6. • Geniş bir tencereye su koyup kaynatın. Biraz tuz atın. Kaynayan suya mantıları atın. 15-20 dakika pişirin. Pişen mantıları kevgirle sudan çıkararak geniş bir tabağa alın. İlk sıcağı çıkınca üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu dökün.
  7. • En son az bir yağda pulbiber kızdırın ve onu da yoğurdun üzerine gezdirin.
  8. • Mantınız hazır.

ev mantısı aşamaları

ev mantısı nasıl yapılır

Afiyet olsun.